..weLcoMe To My bLoG..

...chiLL out...

Wednesday, December 28, 2011

FINALLY . JYEAHH !! THANKS IBU :))

assalamualaikum..hip hip horeyy!!*melompat kejap..hihi..hari ny just short entry..finally..aq dapat ape yg aq idamkan..weee..nak tau ape yg aq idamkan sangat toh..haa,,kejap ea..kejap ea..
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
jeng jeng jeng . hahak


akhirnye..dapat jugak pakai bende alah ny..wink wink..thanks ibu!!!!kiss sikit..mmmuuuuaaahhhhh!!!haha..
oke..GTG!!byeII !! <3


















Friday, December 23, 2011

ALHAMDULILLAH . :))

assalamualaikum ! selamat pagi kawan-kawan !^^ semalam terjawab lah segale-galenye lepas almost sebulan aq tunggu result PMR aq..cett..ayat ta boleh bla..hahak..result aq tade lah kebabomm gile kan..kureng satu aje..terkilan jugak lah..tapi, nak wat macam mane..rezeki aq..terime jela..7A1B dohh..aq pon ta expect aq bole dapat macam toh..selame ny aq belajar memaen aje..hihi..tapi,alhamdulillah lah..oke la toh walaupon ta perfect score..

walau macam mane,, totapp sedih jugak dohh sebab aq nak pegi singapore ta dapat..sob sob..selamat tinggal jela..penat aq pujuk abang aq nak pegi..die kate da janji..kalau dapat 8A je..haremmm..tinggal satu je lagi..haihh..tape lah..tade rezeki..redha jela..huuuuu..byeII singapore!!untunglah sape da pena pegi singapore..HAHA..nanti kalau ade sapeII nak pegi sane tolong bagitau eh..nak ikott!!!sob sob..-,-'

walaupon jantong bagai nak gugur menunggu..totapp sempat bergambar kan..hihi..mulut je senyum,hati sape twu kan..cett..

                                                          mate aq tersepet pulak . -,-'


                                                      kiteorg melantak sungguh banyak . :))

 jyeahhh ! mari merempit..hahak..melepaskan segala ape yg terbuku dalam hati..haha..ayat memang mintak   kaki dohh.. =='


p/s:ade cadangan ta nk mitak akakII gn abangII aq hape??hehe..ehemm..cerite biar mimpi sampai ke bintang toh memang terbaekk gyle r doe!!sumpah best gyle..caer aq tengok..hihikk..oke..GTG!!

Thursday, December 15, 2011

welcome nur faqihah zuyyin . :))

assalamualaikum..hye peeps ! sekarang rase malas nak update makin menjadi-jadi dohh..hihi..pasai pa aq pon ta tau..still ta dpat cari jawapan nye..next week result pmr keluar la weyh..sumpah aq takot gyle..macam letak kepala kat tali gantong je dohh..huahua..cakap bajet macam pena je kan..hehe..

sebenarnya entri kali ny aq nak cerite pasal anak sedare aq je..hehe..dy baru je tengok dunie hari ny..15/november/2011..kiteorang semue ingat kau yg nak keluar toh lelaki..rupenye...jaoh menyimpang..perempuann lahh..alhamdulillah sihat walafiat..untuk tahun ny je aq dapat 3 orang anak sedare sekali gus..fuhh..bile tambah,tolak,darab,bahagi,same dengan toh semue,ade la dalam 6 orang da anak sedara aq..bile balek rumah macam kapal karam..tapi, ape2 pon makcik tetap menyanyangi korang!!hahha..ayat jiwang bebeno dohh..


muke aq sumpah serabai..tapi kan..tapi kan,,ade ciri2 keibuan ta?muahahhaha..ini perasan tahap gaban da aq ny..haihh..haa,,itu lah anak sedare aq..nur faqihah zuyyin..wa nak sebot name toh pon agak terbelit lidah dohh..==' .

p/s:adek aq toh menyemak je nak interframe jgak..haishh.. -,-'

Wednesday, November 30, 2011

countdown . =='

assalamualaikum readers..siyez lame gile kan ta update blog..heee..maap lah yeq..busy skit jadi babysitter..huahua..konon..babysitter lah sgt kan..haih..merepek aje lately ny..aq pon ta tau lah sebab ape aq selalu merepek kan sekarang ny..maybe sebab tahap bosan aq da sampai takat didih..huuuu..merepek sangat da ny..oke oke..cukup cukup..aq nak teroskan cerite aq..ape lah yg countdown sangat ny kan..meyh sini aq cite..

hari ni 30/november/2011 kan?semue org tau tarikh hari ni finie..haish..oke,countdown for result pmr..sumpahh wa berdebar gile wokk..ap tah result aq agaknye kan..lbih kurg sebulan je lagi..fuhhh..mcm nak tunggu kene gantung dohh..memey takot gile ny..tp,,ape2 pon result aq nanti,aq terime je..cett..hihi..doakan lah ye supaya aq dapat best result nanti.. :))

Sunday, November 13, 2011

12/11/2011- best memories ever .

assalamualaikum semue semue dan semue..hehe..lame ta update sebab mood ta datang..#boleh ea macam toh??hahak..boleh kan ajee..tehee..oke oke,malam ny aq just nak cerite pasal trip pegi melake ajee..semalam memang memenatkan doe..tapi best!!even kene marah dengan cikgu+hari yg kelam kabut gile.. :D
oke,ta nak meleweh leweh kan..let's begin our story!!heiww heiww..

kiteorg gerak drpd skola dalam pukol 7 pagi la gitu even dlam plan pkol 6.30 pagi..janji melayu bukan??hehe..then,dalam pukol 10.30 kiteorg smpai kat a'famosa waterworld..yeay!!first time mandi ramai ramai dengan kawan..hee..kesian kann..kami smue da macam kanak kanak ribena twu..masing masing memang macam budak kecik..hehe..kiteorg mandi mandi kat situ sampai pkol 3..lame oke..naik kecut da sume tangan dengan kaki..tp,tape..bende toh semue dilupakn sebab seronok ta terkate gitu..cett..

after that,gerak ke bandar hilir melake..cume aq pelik lah kan sebab kite org gerak drpd a'famosa pkol 3,sampai bandar hilir dlm pkol 4.45 petang..memang lame ke traffic jam?aq ta twu sebab aq tido..penat sangat..hahak..konon..kiteorg pon jalan jalan lah dekat mahkota parade even kaki semue rase nak tercabot..tp.gagahkan jugak..hahak..lepas toh mencekik kek secret recipe dengan aiskrim..mane lah ta gemok badan macam ny=.=' sedih sedih .

dalam kiteorg tengah happy macam kanak kanak ribena toh, kiteorg trlmbt 15 minit dan kiteorg kene tggal bas twu..tggal bas toh kiteorg boleh terime lagi lah kan sebab ad bas lagi satu..masalahnye bas kiteorg kene saman..=.=' seumo hidop aq pegi trip sekolah,ta pena bas kene saman..first time kott..so,kiteorg pon naek lah bas lelaki kejap yg macam tin sardin toh kan sebab kiteorg tumpang bas lelaki nak pegi masjid..macam macam masalah datang kott..baju untuk dinner malam toh ade dalam bas yg kene saman toh..pffttt..kiteorg yg tertinggal ny punye lah risau macam hape kan sebab takot ta sempat tukar baju..at last,sempat jugak lah kan walaupun dalam keadaan kelam kabut sebab bas toh lambat sampaii..grrr~

kiteorg pkai bedak,tdong semue dala bas oke..memang time toh rushing gile gile kott..tp,macam mane pun,kiteorg still teroskan dinner toh jgak..best ouhh tempat toh..tepi pantai,,anging sepoi sepoi bahase,,feeling feeling kejap..cett..berangan pulak..hahak..malam toh ade la budak budak buat persembahan main gitar,nyanyi,cabutan bertuah..9626 number bertuah doe sebab aq dapat cabutan bertuah..hihih..aq yg pegi beli settlekan barang, last last aq pon dapat jugak..haha..rezeki ta kemane kan..ecehh..konon..lepas semue event da bejalan dengan lancar,dalam pukul 10 malam kiteorg gerak balek dalam kepenatan..

so,,itu aje lah kott untuk hari ny..tunggu aje lah entry yg akan datang..kalau ade lah kan..hehek..got to go!!selamat malam semue!!

Tuesday, November 8, 2011

tak suke !

assalamualaikum ! malam ny cume short entry jela kot.rase macam tade mood nak type panjang panjang.hehe.oke,ape yg aq ta suke toh sebenanye ending cite soffiya toh.soffiya dengan kamal??ohh,,penat  membuat spekulasi bahawa ending cite toh soffiya akan kahwin dengan ilyas dan kamal akan mati..haha..bengong..semue toh lain gile dengan spekulasi yang di fikirkan..haih..fini fini..kw ingat kw director citetoh ke??ohh,,tidak same skali..tunggu lah nanti aq buat cite sendiri oke..haha..lagi berangan gile..oke,,drpd aq teros merepek dan merepek,,baek aq stop ye..GTG ! BYE !

nota kecil

*menghitung hari menunggu result pmr..takott gilee..doakan yg terbaekk ye.. :))

Saturday, November 5, 2011

jom sembelih !

assalamualaikum readers ! ehem,cerita untuk entry hari ni sebenarnye cerita da basi da..hehe..cerite semalam, semalamnye kott..tehee..broadband aq wat hal..macam siput sedutt ajee..haihh..oke,,teruskan cerite..sekolah aq semalam buat kursus sembelih ayam weyh..wuwuwu..aq memang jakon pon..haha..sebab 15 tahun hidop,baru first time sembelih ayam..kesian kan.peduli ape aq..hehe..

first time nak pegang leher ayam tu macam scary gile kot..smpai menggigil gigil ny tangan..haha..tp,,cube jugak kan sedaye upaye untuk sembelih ayam tu..haih..dimulakan dengan bismillah n bla bla bla,,akhirnye aq berjaye jugak sembelih ayam tu dengan sah..yeay!!suke ny wlaupon masih dlm ketakutan kan..hehe..tape,,first experience kan..tp,,best jugak lah..lepas ny boleh amex upah sembelih ayam..haha..#ade hati..berangan ajee..


itu jela kot untuk hari ny..da lame ta update blog kan,idea pon ta dtang mencurah curah..hehe..gtg..bye!



Sunday, October 30, 2011

TAGGING GAME . :))

assalamualaikum readers ! oke,lame gile kan ta hupdate blog..rindu ny kat korang..eceh..last update blog mase nak raye..haha..lame sgt toh..habuk berbakol bakol..hehe..oke,straight to the point..ade kwan tag aq dlm tagging game ny lah kan..mcm best..btw,sori lah lmbat buat game ny..lame kan ta bukak blog..XD so,nak try lah..wee..

let's begin !
 
                                                               !  RULES !
  1. You must post these rules.
  2. Each person must post 11 things about themselves in their journal
  3. Answer the questions the tagger set for you in their post . And create 11 new questions for the people you tagged to answer.
  4. You have to choose 11 people to tag and link them to the post.
  5. Go to their page and tell them you have tagged her/him
  6. No tags back
  7. No stuff in the tagging section about 'You are tagged if you are reading this' you legitimately (a.k.a really,trust,with all honesty) have to tag 11 people

                                                        11 THINGS ABOUT FINIE
     1.suke bercakap tanpe henti smpai terkoyak mulut.. ^^
     2.suke merayap ta kire mase..ngee        
     3.ta suke dikongkong orang..
     4.ta suke orang suruh aq wat itu ini..
     5.pakai cermin mate*susah jadi org rabon ny
     6.kadang kadang emo ta tentu pasal..hee
     7.suke bergambar smpai pecah lens camera..HAHA..
     8.tersangat suke berangan..weee
     9.makan memang ta hengat dunie.. :D
   10.cakap lepas.. :))
   11.kelam kabut wlaupon bnde toh kecik je..hee..


                                                TAGGED BY:FATIN SYAFIQAH
  1. Siapa nama kawan baik awak ? #yang paling baik sekali. Nak sorang je (: =nur aliya binti amran ! dy la yg plg baik skaly smpai twu sume bende..ta trtinggal satu ap pon oke..haha..yg laen baek jugak..jgn risau :))
  2. Nanti kalau dah kahwin nak anak berapa orang ? =4 orang cukop lah kot..2 lelaki,2 perempuan..haha..*berangan aje 
  3. Nak bersanding pakai baju warna apa ? =aq suke warne merah..tp,,klw wat nye laky aq gelap,,ta ke org kate baju bejalan??HAHA..kesian sape jdi laky aq nty..pfftt..berangan lagi..erm,,belom decide lagi sebenanye..
  4. Nak kahwin umur berapa? #asek soalan kahwin je aku ni. Gatai lah hang ni T___T =26 sedang sedang lah kot..wee..gatai jugakk naa.. :))
  5. Haa siapa tau buat header transparent meh sini cakap. Takyah malumalu. =memang ta tau pon..hahak..
  6. Antara Biologi , Lukisan Kejuruteraan and Prinsip akaun , mana lagi best ? =ta tau sebab belom belaja lagi . hahak
  7. Macam mana nak tinggi haa?  =aq ta tau sebab tinggi aq cume 153 cm aje..HAHA..sape yg ade petue nk tggi cepat btaw awal awal ye.. :D
  8. Mintak biodata. Ala yang ringkas je :) =asal ta ckap awal awal??haha..mlas lah nak type byk byk..haha..kw da kenal aq kan..hehe..*budak pemalas..
  9. Shawl or tudung bawal ? =ofc lah shawl..tudong bawal da ta reti nak pkai..hehe
  10. Wedges or sandal ? =wedges kott..nmpak lagi tinggi..HAHA..
  11. Jeans or skirt?  =jeans lah..senang nak bergerak sikit..skirt menyusahkan hidop aq .. XD

sekarang soalan aq pulak..jawab taw!

1.korang suke buat ape kalau free time?
2.bende ape yg korang paling ta suke?
3.perangai buruk korang?
4.bende yg paling memalukan dalam hidop korang?
5.bende paling best dalam hidop korang?
6.ape yg korang paling impikan dalm hidop ny?*cett
7.pena ta impikan bende yg pelik pelik?ap die? :))
8.ade bf/gf?
9.penah jatoh tangge ta?*jadah punye soalan
10.nak kawen cepat ke lambat?^^
11.suke warne ape?


Tuesday, August 30, 2011

eid 2011 coming.. :))

assalamualaikum semuee..hari ny raye kan??yea yea!!hee..*taya nak hepi sangat lah finie,,macam baru first time raye je kan..*hehe*tape,,hidup mesti kene sentiase hepi bukan??oke,,tade kene mengene..abaikan je..  :)) sempene pagi raye ny kan dan first time kot rasenye blog ny beraye taon ny kan..hehe..dengan ini saye,,NUR AFINI MOHD RAMLI ingin memohon jutaan maaf kalau ade buat salah dan silap bagi sesiape yang mengenali diri ini..heee..sebab aq tau aq memang banyak buat salah dengan korang kan..maklomlah,,aq cume manusie biase..semue orang pernah wat salah kan??*ceh ayat..konon* XD erm,,malam tadi ade satu insiden yang terjadi..haha..ta disangke2 yeq..kesian kau kan..haha..toh lah,,sape suoh datang..kan dah..hahak..

tinggalkan cerite kat atas toh..ade satu bende yang wat aq tade mood nak raye sampai sekarang ny..baju raye aq..erkk..tailor toh sangat lah..pfftt..ta tau lah nak cakap camne kan..naseb bek akak aq boleh repair..so,,tade lah tension sangat kan tengok baju toh..*nanti pegi rumah tailor toh aq mintak maap lah sebab da kutok keje dy*haha..tp,,ape2 pon kite sebagai umat islam mesti ta sabar kan nak raye..masing2 da siap kan baju raye??oke,,pakailah elok2 baju toh..berhati2 di jalan raye..mohon ampun dan maap ye..selamat hari raye especially kepade budak yang bengong ny..NUR ALIYA,,SITI HAFIZAH,,ANIS ATHIRAH..walaupon aq tau korang ta kan bace kan..tape,,aq tetap nak mention name korang sebab korang lah kawan dunie akhirat aq..hehek..so,,selamat hari raye semue2 nye!! enjoy with ur raye.. :))

Monday, August 22, 2011

warkah terakhir untuk awak

assalamualaikum..sekarang,,tepat pukul 1.00 pagi..ye,,sepatutnye aku da tido..tp,,mate ny degil ta nak tido..before aq teroskan update entri untuk malam ny,,pade sape2 yg ta nak bace so just go..pukul 11.00 malam tadi,,21/august/2011..kami da tade pape..yes..sangat susah nak terima kenyataan ny..tp,,ape2 pon aq tetap kene kuat sebab bende ny akan jadi jugak satu hari nanti ta kire cepat atau lambat..cume tunggu mase je..so,,sekarang da tibe mase nye..aq terpakse relakan bende ny dengan hati yg terbuka walaupun hati ny tade sape yg tau..

maybe ny yg die nak..so,,nak ta nak aq kene accept bende ny walaupun sendiri sakit kan.so,,thanx for everything untuk satu tahun lime bulan..satu jangke mase yg sangat lame.saye appreciate sumenye yg awak da pernah wat untuk saye..awak yg terbaek yg pernah saye ade..taon ny raye da tade awak..taon lepas ade lah jugak kan saye nak share happiness dengan awak..baju raye awak warne ape pon saye ta sempat nak tanye..tape lah,,maybe ny takdirnye..awak yg pilih sume ny..saya tade hak nak bantah..so,,saye kene terime je bende ny..lepas ny kite da bawak haluan masing-masing..saye da ta ley nak share story dengan awak,da ta ley nak merajok dengan awak lagi..=)

awak take care oke lepas ny..saye da ta ley nak jage awak lepas ny..maybe awak dah ade pengganti yg lebih baek dari saye..tape,,saye terime bende toh sume..awak kene denga cakap mama awak tau..jangan nakal-nakal..saye akan simpan cerite kite kat satu tempat yg orang lain ta boleh nak padam cerite toh..saye ta kan padam cerite kite..tp,,kalau awak nak padam cerite kite,,terpulang pade awak..saye ta pernah pakse awak untuk padam cerite kite atau pon ta..erm,,lepas ny awak jangan demam-demam lagi tau..janganlah lembik sangat oke..:-) 

anyway thanx for everything..saye nak mintak maap kalau saye ade wat salah kat awak..saye doakan awak selalu succsess oke..saye tau awak boleh dapat 8A kan kalau awak ta tido dalam kelas..weee..saye doakan awak dapat ape yg awak nak..jangan kecewakan mama awak..doakan saye jugak..maybe ny adelah entri terakhir saye cerite pasal awak..after this,,no more lah..by the way,,thanx again..so,,i GTG..selamat malam semue..


Friday, August 19, 2011

..worst week..*short entri*

assalamualaikum semue2 nye..(^_^) sudah lame diri ini tidak menghupdate blog..*asal ayat nak cam toh seyh?*hahak..oke,,lupekan..this week so tired lah..untuk minggu ny aq perah sehabis2 nye otak aq untuk menghafal segale jadah bende lah kan..sampai macam nak spin da otak aq ny..haha..*tipu*..otak aq ny entah da pusing berape ratos darjah agaknye..nasib baek ta muntah hijau,,purple,,merah oke..hahak..so,,for this week..sangat mencabar tahap keimanan aq..mane tak nye,,time2 aq trial toh,,time toh la aq nampak bende yang memang akan membuat rambot aq terlilit 15 dan tak akan terlepas..hahak*auta*memang agak memberatkan kepale hotak aq..tp,,hidop perlu di teruskan kan??yeah!!!hihik..esok nak beli baju raye..ny memang confirm2 aq semangat dan ta akan rase tade mood..dan semestinye jusco tengah sale 70% weyh!!!wuwuwuw..seronokk seyh!!kejap je kan kite da nak raye..haishh..ta saba betol ny..semalam nak study pon da ta bley sebab asyik teringat sale je..haha..oke,,memang merepek..GTG..have a nice day!! bye!! =)

Friday, August 5, 2011

T.R.I.A.L =.='

assalamualaikum.. ;-) hey2 ! korang wat ape??curi2 makan ea??hahak..oke,,kust kidding..hari ni 5/8/2011..trial da nak dekat lah..takot weyh..gerun gile kot..*tapi,,sempat on9 lagi* hee..tadi baru lepas kelas lah..so,,release tension jap arn update blog ini..

next week 1 week ta on9,,ta bukak blog..so,,update lah hari ni..nanti korang mesti rindu kan kat aq..hahaha..*perasan betol* aq just nak korang2 semue doakan supaye aq dapat wat yg terbaek untuk trial nanti.. ;-) hope dapat lah 8A..kalau ta pon,,5A pon cukoplah kot..*tinggi gile angan2..hihik..tape lah,,berangan untuk bende yg baek bukan..ececeh..komainn ayat..hahak..

so,,itu jelah kot untuk hari ni..next entri kalau aq rajen ade lah kot dalam mase terdekat ny..kalau ta,,tunggu jela after aq habis trial nanti oke.. =) bye ! selamat berbuka.. 

Monday, August 1, 2011

Ramadhan dah datang!!! :)

assalamualaikum.. 8) oke,,korang da nampak kan tajok kat atas..aq sebenarnye nak update pasal ny malam semalam..tp,,disebabkan ibu ajak tido kat kampung,,lepas toh line tenet ny macam siput ba alif bi kan,,so ta ley nak update..haha..

aq cume nak ucapkan selamat menyambut bulan ramadhan kat korang2 semue ny..lambat gile kan aq update ..heee..perot aq pon da kenyang lepas buke tadi..sampai lapar balek da ny..haha(tipu)..ap aq merepek ny..hmm,,sebenarnye ny lah jadinye kalau otak ta nak memberikan kerjesame yg agak baek..hahak..

cume aq berbangge menjadi anak johor sebab first day puase dapat cuti..haha..(macam aq sorang je yg dudok kat johor ny)..oke,,aq rase daripade aq melalot tah hape2 kan,,aq rase baek lah aq berhenti menekan papan kekunci ny. yeq..esok,,jangan lambat bangon sahor yeq.. =D  bye!!

Saturday, July 30, 2011

pesan ibu.. =D

assalamualaikum.. =D oke,,lame sangat ta update blog..dekat sebulan aq rase..hee..tade mood nak update lah..lagi pon,,otak aq ny ta tau nak cerite pasal ape kan..hihi..so,,hari ny memandangkn otak aq memberikan kerjesama yg agak baek,,ade lah jugak kan idea nak hupdate hari ny..=)

untuk hari ny,,aq nak update pasal pesan ibu lah..pesan ibu??pesan pasal ape??haa,,meyh sini aq cerite oke..macam ny,,erm..kite sebagai budak sekolah,,biase lah kan kalau ade yg ta puas hati toh..(jangan ade yg terase oke)hee..aq tau bende toh normal..name pon manusia,,mesti ade perasaan toh kan??even aq sendiri pon kadang2 ade rase macam toh..aq bukan lah manusie yg sempurna gile2 kan..

dan,,ibu pena pesan kat aq..kalau kite rase ade sape2 yg macam ta puas hati kat kite ke atau yg sewaktu dengannye,,kite just sedekahkan al-fatihah untuk orang toh..bukan nak suruh orang toh 'jalan' oke..haha..tujuan nye adalah untuk(ayat macam karangan bm je)keh3..oke,,tujuan nye untuk bagi orang toh lembot hati dengan kite or terbukak hati supaye tade perasaan hasad dengki kat kite..faham??oke,,bagoss.. :)

tapi,,kalau orang toh ta lembot hati jugak,,maybe orang toh ta puas hati sbab korang yg start dulu kot..hahak..kite sebagai manusie kene fikir jugak bende2 ny..jangan lah fikir korang toh da betol sangat..manusie kan memang ta pena lari dari kesilapan..so,,fikir2 kan lah mane yg betol mane yg salah oke..kite kan da besa(macam besa sangat je)haha..so,,seelok2 nye,,ta payah lah keje ta puas hati dengan orang je..kalau macam toh,,baek korang dudok kat tg.rambutan..aman kalau tade orng macam toh kat dunie..haha..so,,itu je untok hari ny..bye!!

*entri ny sekadar ape yg ibu pesan kat aq je..bukan untuk buat orang len terase oke.. =D



Saturday, July 9, 2011

malu yang +++++

assalamualaikumm korang!!rindu lah kat korang!!fakta..hahak..seminggu kott ta update blog..macam2 ny nak cerite..tapi,,tengok lah jari2 ny penat ta menari2 atas keyboard ny..hee..oke,,straight to the point..nak tau kenape aq malu yang +++++ ny??haa,,ny yang nak cite ny..hari rabu hari toh sekolah aq wat sukantara..tau ta sukantara toh ape??pegi cari dalam kamos dewan..(kalau ade)hehe..then,,tibe turn aq nak lari 100 meter toh,,ade la takot2 jugak arn..maklomla,,saye bukan budak yang diiktiraf budak sport..so,,ta biase bende2 sukan ny sume..hihi..

then,,bile cikgu da tiop wisel menandekan bahawe boleh lari,,aq pon lari la..tapi,,yelah..malang ta berbau bukan??baru 20 meter kot lari..gedebuk!!jatoh!!haha..malu mak ny nyahh..haha..semue orang tengok aq jatoh kott..ta pasal2 wat freeshow lepas toh kene gelakkan..aq jatoh terlentang kau..mau ta saket..balek rumah,,satu badan saket2..kepale ade lah terhentak sikit arn..naseb bek aq ta hilang ingatan..hihik..lepas toh tade pon orng yang nak tolong aq..sedih kott..sob sob..tau lah aq ny bukan sape2 kan..hahak..tapi,,tolong lah hulurkan bantuan..(ayat sedih sangat ny)

balek rumah,,naseb baek ibu nak urutkan..kalau ta,,patah riok agaknye pagi esok..(tipu)haha..yang penting bende ny memang malu sangat..cikgu pon ketawekan..siot lah..ape pon ta boleh ny..at last aq bangon sendiri,,pegi kat garisan penamat..huahua..jalan yeq,,bukan berlari..so,,pade sape2 yang nak berlari toh,,sebelom toh make sure doa banyak2 supaye korang ta jatoh..hee..bye bye!!

Tuesday, June 28, 2011

Ya Allah,,berilah hambamu ini petunjuk...

assalamualaikum..erm,,untuk entri hari ny,,aq juz nak update pasal kesedaran diri je..hee..tade la,,aq bukan ape..sekarang da bulan 6 kott..nak masok bulan 7 da..trial pmr bulan 8..pmr bulan 10..pejam  celik,,pejam celik,,kejap je mase berlalu..kadang2 aq terfikir jugak,,bile lah aq nak dapat petunjuk toh..bile aq tengok orang laen berusehe gile nak dapat kan 8A toh,,memang la aq try nak wat jugakk..tp,,ta tau lah ek nak cakap macam mane..aq sendiri ta twu nak wat ape da..

kadang2 aq fikir jugak nape aq jadi macam ny..maybe kesalahan yg pena aq wat dulu kott..aq try nak berubah..orang laen sume da pegi ke arah toh..otak aq still bercelaru lagii..memang aq admit,,mesti ade someone  yg kene bawak aq ke arah toh..masalhnye sekarang ny tade sape yg nak bawak aq ke arah toh..please..pmr bukan maen2 kott even ade orang cakap pmr bukan penentu mase depan kite..yess,,memang betol...tp,,kite tetap nak bagi yg terbaekk untuk parents kite right..itulah yg aq nak wat sekarang ny..

nak pegang amanah toh memang berat..kalau parents kite da mengharapkan yg terbaekk drpd kite,,so kite kene la wat yg terbaekk kan..ta kan nak hampakan hati die orang..kesian lah kalau aq ta dapat bagi result yg bezz untuk die orang..ape2 pon aq still mencari orang yg boleh bawak aq ke arah toh..even sorang je pon cukop lah..aq lost gile sekarang ny.. =(

Ya Allah Ya Tuhanku,,kau berilah aq petunjuk..kau kuatkanlah imanku..kau berikanlah semangat untuk aq rajen belajar Ya Allah..aq mohon kepadamu..kau berikanlah aq petunjuk supaya aq sentiasa berada di jalan yg benar..amin ya rabbal alaminn..

*korang doakanlah aq dapat 8A oke untuk pmr n trial nanti.. =)

Monday, June 27, 2011

tembikai bawa padah pade diri sendiri.. =(

hye peeps!!da sembahyang??kalau da sembahyang,,alhamdulillah..=D hari ny nk update pasal buah tembikai la pulak..hahak..ade ta sape2 yg ta suke makan buah tembikai??tipu la kalau tade melainkan orang toh betol2 ta suke makan buah-buahan..am i right??erm,,hari ny aq ta skola kott..yippy!!yippy!!ngeh3..suke bebeno..

sebenarnye tembikai toh punye pasal lah yg wat aq ta skola twu..kui3..ary toh melantak tembikai ta hengat dunie,,amek kw..demam teros..siap package lagi..batok2 n seleseme..nak tido pon ta senang..kejap2 tersedar..apee pon ta bolehh..toh la kw finie,,ary toh nak sangat kan demam,,sekarang ta larat pulakk..ta larat bukan ape,,sebab aq ny mmg ta suke makan ubat..kalau ubat toh besar,,aq akan patahkan due or tige..haha..like childish right..ala,,peduli hape aq..memang hakikatnye aq ta suke makan ubat..wekk!!nak muntah..

lepas toh kene bebel dengan ibu lagi..haha..ibu cakap macam ny,, "toh la,,da twu ade resdong sebok nak melantak tembikai banyak2" hanye mampu tersenyum.. =) untuk hari ny,,aq ta twu bape banyak kali aq tido..haha..name pon saket kan,,adat lah toh..so,,conclusion nye kat sini,,nak makan tembikai toh,,beringat2 la dulu sebelom terkene oke..especially pade perempuan2 toh..tembikai sebenarnye memang ta digalakkan untuk perempuan.. bye!!

Sunday, June 26, 2011

CINTA??perlu ke sebenarnye?? =D

assalamualaikum!!bertemu kembali dalam rancangan manisnye kurma ini..haha..(merepek)agak lame yeq tidak     mengupdate ini blog..habok,,maaii..sebakol kot..hahak..tipu!!hehe..u all miss me??hehek..oke,,berbalekk pade tajok di atas..finie,,nape kw update pasal cintan2 pulak ny??sajee..di sebabkan da lame ta update blog.. :-)

maap,,tadi iklan jap..hee..oke2..CINTA??sebenarnye ape bende toh??aq sendiri pon ta pasti..maklom lah,,masih mentah lagi bak buah-buahan yg masih hijau lagi..hahak..ape pnye perumpamaan lah..kalau orang2 tue cakap,,budak2 taya la nk cintan2 bagai ny kan..belaja dulu..exactly yes..tp,,kalau da name manusie,,kan suke try new something right..ini la yg di namekan asam garam hidop..(ayat ta bley go)tp,,bende ny kadang2 ade mase manis,,ade mase pahit..adat lah kan kalau kite kejap jatoh,,kejap bangon..tp,,kalau ade yg terkene part pahit toh kan,,redha je la..mase ue nak patah balek memang susah maa..adoii..

ape2 pon,,sebenarnye fikir dulu sebelom wat keputusan..sebab aq pena denga ade sorang perempuan ny cakap die pon memang ade minat orang ny,,tp ape2 pon dy tetap akan tunggu jodoh die..kalau betol jodoh die dengan orang toh,,die terime,,kalau ta pon,,die tetap terime..bagos kan kalau aq dapat jadi macam orang toh??heee...kalau pade yg pena putos cinte sampai nak tejon bangunan bagai toh,,lupekan je la..maybe dy bukan jodoh kite..life must go on..banyak lagi kite perlu wat sebagai manusia..oke,,bertemu lagi dalam slot lain..=D(maap yeq kalau merepek kerane otak tengah senoneng akibat selseme yg terok+saket tekak)

Thursday, June 9, 2011

..seharian.. =)

                                                               assalamualaikum wbt..

hari ni entri agak kepanjangan yeq..hahak..so,,stay dpn pc korang toh oke..jgn pegi mane..huahua..cite ny cite semalam sebenanye..tp,,disebabkan kepenatan,,so malas nk update semalam..hee..semalam,,6 jun kan?oke,,sume orang tau bende toh finie.. =D..then,,seawal 6.30 pg aq da bangon..*awal bukan??*haha..bangon semayang sume,,then siap breakfiz kol 7.30..7.30 aq g mandi*toh pon nak cakap ke??*hahak..oke2,teroskan cerite..lepas toh siap mandi sume nak pakai tudong,,tibe2 tudong pulakk wat hal..ape pon ta boleh..jam dah pukol 8 pagi..bas pukol 8.30 pagi..masalah2..*sebenarnye aq ta mention kan aq nak pegi mane??haha..aq nak g kluang la..nak jalan2..saje cuci2 mate..hahak*sambong cite..lepas toh nk tunggu si ayu to lagi..kol 8.20 pagi baru kiteorang gerak..haha..tibe2 aq dapat text..

AA:kat mane??lambat la..bas da nak sampai ny
F:yeq2..kejap lagi sampai lahh ny

ta pasal2 aq kene bebel..haha..then,,nek bas,,bayar tambang..pagi toh agak ramai org dlm bas..naseb bek dpat tempat ddok..mate masih mengantok sebab nak gerak awal punye pasal..haha..dalam pukol 9.40 pagi kiteorg sampai..mall ta bukak ag..haha..tepacak depan toh..*kiteorang pegi kluang parade jeq..kalau yg ta tau toh,,tau2 kan jeq la*hahak..lepas toh kene bebel ag gn AA..dy cakap tade function dtg awal2..aq hanye mampu tersenyom..haha..then,,kol 10 pintu bukak,,teros masok..tp,,kdai byk ta bkak ag..hahak..pegi giant cari mkann sebab da kebulor..haha..then,,jalan2 tade pape..AA ajak pegi kluang mall pulak..lenjan lah..penat twu?jaoh gile..jalan kaki jeq..hahak..

masok situ,,boleh la banyak kedai jugak bukak..then,,tengok2 beg tade yg bez..keluar..lepas ue,,nampak kfc..teros pegi sebab perot still menyanyi2..haha..teros order makanan..tyhen,,dudok..lepas da siap makan sume,,keluar la..jalan2 tengok beg,,baju..still tade yg berkenan..aq rase setiap kedai aq masok..haha..sampaikan cozen AA cakap,,tengok2 tp ta beli2 jugak..haha..dalam pukol 11 lebih,,aq g tgk wayang..mule2 nak tengok nurkasih,,tp dowg ta nak pulak..kiteorg decide tengok cite karak jeq..cite ue start kol 1.30..sebelom nak masok ue,,kiteorg jalan2 ag..nak cari baju domo..tp,,ta jumpe2..haha..jumpe itu binatang domo jeq..aq ta beli..ayu jeq..hahak..then,,kol 1.30 ue masok wyang..bez doe cte ue!!bley kene heart attack aq sebab byk tkejot..haha..*sebenanye aq yg penakot,,cite ue ta seram sangat..*hahak..

habis wayg dlm kol 3.00..then,,jalan2 kejap,,aq beli la satu shawl kan..pzue,,kua la drpd mall toh..nak g bus stand ad la dlm 10 min gitu..hahak..sampai sane,,bas pulak ta sampai2..kol 4.30 bas baru sampai..aq da macam tunggul kat situ tubggu bas 1 jam..haha..kol 4.30 bas baru sampai..pz ue,,driver bas ue tggu sume org..then kol 5 baru gerak..stgh jam tggu lagi..haha..then,,dalam bas membute la sebab kepentan..sampai uma kol 6 lebih gitu..teros terbongkang tido..haha..panjang kan??ad lagi..ad gamba la nk tunjok..hihik..


 mall ta bukak lagi..haha..so,,snap2 pic dulu la..hahak

 lepak2 sebelom mencari makanan di dalam.. wink wink~

 sudah jumpe itu makanan..teros makan la..ape lagi..haha..toksehh tggu2..hihik..

karak right??cite ny bez..ending dy sedih..sob sob..thanx pade orang2 yg telah teman aq ke sane sini la..haha..

itu saje untuk hari ny..terime kaseh kerane telah meluangkan mase untuk membace entri yg sangat panjang gile ny..keh3..bye sume!!nytez~





Tuesday, June 7, 2011

..universal studio.. =D

salam readers!!selamat bercuti..hahak..pade tengahari yg agak panas di sini,,aq nak share some story la kan..hee..eh2,,aq keh yg pegi universal studio??mungkin..haha(perasan)..ehem2,,semalam,,lepas aq balek drpd jemputan kawen kat batu pahat..tengah syok cite2 ny,,tetibe akak ipar aq cakap kat aq mcm ny..

A:kak,,kalau awak dapat 8A pmr nanti,,kak ayu bawak g universal studio oke.. =)
F:ha??betol ke?waa,,bez ny..(teruje gile)haha..

kenape?korang nak cakap aq jakon sebab ta pena pegi?haha..so wat?aq memang ta pena pegi pon,,toh yg teruje semacam jeq..hahak..toh pon kalau aq dapat 8A la pmr nanti..kalau ta,,selamat tinggal oke..berhenti drpd berangan..haha..doa2 kan la aq dapat 8A pmr oke..nanti dapat pegi..woot2~ ;-)

oke,,that's all for today..
bye!!

Tuesday, May 10, 2011

...awak... =_='

salam readers..malam ny entri aq entri bermadah.. =)sape rase ta nak bace,,aq ta kesa.. =D hmm,, awak..thanx untuk semuenye..5.mac.2010..saye akan ingat tarikh toh sampai bile-bile oke..thanx sebab awak da jage saye selame 1 tahun 2 bulan..mase toh bukan sekejap..macam-macam da jadi kat kite..saye dengan awak still boleh bertahan..tapi,,bukan untuk kaly ny..kaly ny saye betol-betol ta kuat da awak nak hadapi bende ny..saye ta sanggop da..cukop la toh setakat ny jeq..lagi pown awak da ade 'die' kan..saye rase 'die' la yang terbaek untuk awak..saye ta layak untuk awak lagi..'die' boleh jage awak..

'die' jeq yang boleh wat awak selalu tersenyum n wat awak selau hepi..saye tau saye ta boleh nak sayang awak macam mane 'die' sayang kat awak..saye harap awak hepy dengan 'die'..jage 'die' baek-baek ye awak..erm,,kalau satu hari nanti awak jumpe orang yang lagi baek dari saye,,awak jage orang toh elok-elok tau..jangan sie-sie kan orang toh sekali pown..thanx banyak-banyak sebab awak da wat saye hepi selame ny..saye appriacite gile..halalkan makan minom saye ye awak..hmm,,lepas ny jangan nakal-nakal lagi tau..denga cakap mama ue..keje jangan nak tido dalam kelas jeq auw..

ape-ape pown saye doakan yeng terbaek untuk awak..erm,,lepas ny awak da nak masok asrama kan..saye tau kenape awak nak masok asrama toh..tape,,saye ta kesa..saye tau awak hepi kan bile nampak 'die'..saye da ta sanggop nak tahan bende ny lagi..sebab toh saye pegi dari hidop awak..awak ade orang yang lagi baek..lagi pon kesian kat 'die' kan awak..'die' sunyi..awak pegi la teman 'die'..sekurang-kurang nye hidop 'die' da ta sunyi lagi bile awak ade kan..bia la saye rase hidop sorang-sorang pulak..lagi pon,,saye still ade kawan-kawan yang support saye dari belakang..die orang la yang paling penting dalam hidop saye..kalau dorang tade,,saye ta tau nak wat ape sekarang ny..awak da tade,,saye da ta boleh nak cite dengan sape-sape lagi..dorang la yang buat saye kuat..erm,,awak jangan sie-sie kan 'die' pulak tau..'die' sunyi..jage lah 'die' baek-baek..toh pesan saye..

lagi pown,,saye da fikir bende ny lame..saye da tengok ape baek burok nye kalau saye pegi dari hidop awak..at least saye da ta kacau awak lagi kan..awak da boleh wat ape yang awak nak..lepas ny,,saye da ta halang ape yang awak nak wat..awak da bebas sekarang..erm,,thanx sebab awak pena letak saye dalam hati awak..thanx jugak sebab awak pena sayang saye..saye hargai gile..lepas ny saye da ta boleh nak bebel kat awak lagi..sebab kite da tade pape...saye da ta boleh nak jage awak jugak..saye cume boleh tengok awak sebagai kawan jeq..da ta boleh lebih dari toh..lazly,,thanx untuk semuenye awak..saye rase ta cukop kalau saye nak tulis sume.. :-)..jage diri baek-baek ye awak..take care..

Monday, May 9, 2011

sorry..

hye peeps!!korang sehat?kalau sehat alhamdulillah..oke,,ary ny entri maybe akan mrepek ag..=)..*sape rase ta nak bace ny aq ta kesa..mood aq still ta oke lagi la..ade sape2 yg nak bagi petue boleh lupekan msalah macam toh jeq ta?kalau ad,,bagi tau la..heee..oke2,,sambong cite kw toh finie..erm,,aq cume nak cakap kt orang yg berkenaan toh sorry banyak2 kalau aq da wat banyak masalah..aq tau sape aq..macam langit dengan bumi..haha..finie,,jangan merepek..aq tau aq banyak tekan kw kan..sorry banyak2..aq nga kusot..aq ta tau nak wat ape lagi..tolong bagi aq mase yg banyak..aq perlukan mase betol2 nak pk bende ny..oke,,cukop finie merepek..

Sunday, May 8, 2011

=_='

salam readers..entri untuk malam ny,,maybe akan sedikit merepek..eh,,maybe bukan sikit,,tp bnyak.. =D..hari ni 8.mei right?minggu ny semue adik beradik aq balek n akak ipar aq buat kek untuk hari ibu..oke,,petang tadi memang best!!potong kek ramai2..dalam pukol 6 lebih,,ade orang text aq..tibe2 tanye bende yg agak pelik bagi aq..mase ue aq teros ta sedap hati gile..aq ta twu ape nak jadi..

tp,,ta lame ue,,aq da twu nape orang toh text aq..oke,,fine..aq cume boleh saba n tunggu jeq ape yg jadi..tp,,aq manusie biase..aq ta kuat..teros cari cik nur*name depan..*dy sorang jeq tempat aq cite sume bende..tade orang len ag kott..tension gile mase ue..aq ingat aq boleh tahan..tp,,aq ta boleh..at last aq jatoh jugak..aq memang lemah..aq ta kuat..

finie,,bangon la..sampai bile kw nak jadi macam ny..hmm,,entah lah..semangat aq teros hilang..hilang macam toh jeq..macam di bawak angin..tape la..hidop kan bagai roda..ade mase kite kat atas,,ade mase kite kat bawah..bile time kite kat bawah,,kite kene pandai handle probz ue..cakap jeq boleh la kott..tp,,bile bende toh jadi kat aq,,aq teros down gile..buntu,,kusot..da ta boleh fkir pape da..tape la..saba jeq la finie..mesti ade hikmah..erm,,thanx kat cik nur sebab ade mase aq susa n senang..thanx banyak2 sebab kw da tenangkan aq..aq hargai gile..thanx darl..

*maybe ape ygkorang bace ny korang ta kan paham sebab aq ta cite sepenohnye..aq juz nak luahkan ape yg aq rase sekarang..toh jeq..

bye!!

Saturday, May 7, 2011

selamat hari ibu..terima kasih ibu.. =D

selamat tengah hari koranggg!!!erm,,hari ibu esok kan??8.mei kan??kan3??hahak..tp,,saje jeq nak update awal2..baru la nampak anak yg baek kan..haha..(masok bakol angkat sendiri)untuk pertama2 kali nye,,aq nak cite pasal ibu aq ny..hehe..

erm,,ibu..terima kasih sebab da bawak kite dalam perot selama 9 bulan 10 hari..kite tau mase kite lahir,,kite berat..berat kite 3.5 kg..haha..berat kan??kui3..lepas toh,,kite da susakan ibu sebab kite sebok nak kua dari perot ibu pagi2 bute..pukol 3.50 pagi oke..orang tengah sedap tido ue..hee..tp,,ibu kuatkan diri jugak untuk lahirkan kite..terime kasih banyak2..ibu da jage kite selame 15 taon..dari kecik ibu pakaikn baju,,sikatkan rambot,,sampai la kite masok skola tadika..kadang2 ibu tunggu kite kan sebab kite gembeng lepas toh ta bagi ibu balek rumah..haha(gembeng gile arn)sori lagi sekali sebab susakan ibu..=_='..ibu jage kite sampai la kite da besa panjang sekarang ny..da pandai buat keje semue..(boleh la)hahak..setiap pagi,,ibu ta penasekali pown ta wat sarapan untuk kite..sekali pown ta pena..terime kasih ibu..ta kan ade ibu yg sanggop tengok anak dy kelaparan right?

ibu..terime kasih sebab bagi kite semangat bile kite tengah down..terime kasih jugak sebab selalu teman kite makan tengah hari bile kite balek skola..ibu la orang yg paling sporting gile2..selalu join kite maen bowling..haha..tp,,sekarang da ta bley lagi..umur ibu pown da makin banyak..huhu..tape,,kite paham..bez cite2 dengan ibu..gosip pown boleh..haha..ibu dengan anak same jeq..mane ta tumpah kuah kalau ta ke nasi(betol ke)haha..terime kaseh sebab ibu suke belanje kite minom cendol bile tengah panas terik..haha..ibu selalu denga jeq ape yg kite merepak..ibu betol2 sporting laa..bez!!hee..terime kaseh sebab banyak kaly aja kite masak walaupown kite selalu lupe macam mane nak masak ape yg ibu da aja..hahak..aq memang pelupe oke..

ibu..terime kaseh atas nasihat yg ibu bagi selame ny..kite tau ibu nak yg terbaek untuk kite kan..ibu mane yg ta nak anak dy happy jeq..ibu pown ta pena naek tangan,,kaki dan sebagainye..hahak..cubit2 toh adat la kan..heee..banyak sangat kalau kite nak cakap terime kaseh kat ibu..rase nye ta cukop untuk page ny..hihik..tp,,ape2 pown,,kite hargai ape yg ibu da wat untuk kite selame ny..selame 15 tahon ibu didik kite,,ibu sabar jeq dengan perangai kite yg nakal ny..hahak..terime kaseh sebab paham kite..tade orang yg boleh paham kite betol2 selain ibu..sayang ibu gile3 lah!!hahak..terime kaseh untuk semuenye..ta terbalas kasih sayang ibu toh..kite akan buat yg terbaek untuk pmr nanti..

nota buat kakak2 dan kakak2 ipar aq..
selamat hari ibu jugak!!
hope korang jadi ibu yg terbaek untuk anak2 korangg..
(walaupown korang ta kan bace blog aq ny)haha!!

*HARGAILAH IBU KORANG SELAGI DIE MASIH HIDOP..SAYANGILAH MEREKA SEBAB KASIH SAYANG MEREKA TIADE NILAINYE.. =D

Thursday, May 5, 2011

..comot itu menarik??.. ^_^

halo halo semue!!chat??oke,,malam ny aq ta berape nak chat..macam nak demam pown ade..(adeorang tanye kat kw ke finie yg kw toh chat ke ta?haha..ny blog aq..suke aq la nak cakap ape)hee..erm,,memandangkan aq ta berape nak chat,,malam ny aq nak wat entri special untuk budak comot-comot..haha(ape seyh kene mengene ta chat gn budak comot?)nta..suke hati aq la nak cakap ape pown..kui3..ehem2,,aq nak cite pasal budak comot ny..budak comot ny ade satu masalah tau dy ny..eh,,bukan satu,,tp due..lalala~nak tau hape?hihik..haa,,nak cite laa ny..biasenye,,after solat zohor kat surau toh,,kami sebagai kaum hawa,,akan pakai bedak..hahak..(nape??nak cakap kiteorang  ngade2?toh korang punye pasal la) =D..then,,aq orang fiz yg akan tengok dy pakai bedak sebab nak ketawekan bile tengok dy pakai bedak..haha..dy pakai bedak confirm la comot-comot..ade la sekali due toh ta comot kan..haha..lepas ny belaja pakai bedak betol2 ye kak..hahak..lepas toh time dy makan..haa,,amex kw..comot jugak tau..haha..cyan kw..lepas ny aq aja kw makan gn care untuk pakai bedak oke!!heee..

nota untuk budak comotttt..
*sorry sebab da wat entri pasal kw..lalala~
*tp,,aq ta mention name kw kan..aq bek kan??haha
*ta moo majok2 oke..kt skola td kw da kenekan aq..hee
*hidop kan bagai rode..haha..

english exhibition

hye peeps!!entri hari ni entri panjang yeq...so,,prepare jeq oke untuk bace..hee..erm,,hari ni skola saye ade la wat short visit kan..tp,,tade la jaoh mane pown..sebelah skola jeq..jalan kaki jeq..exercise sikit la..hahak..then,,sampai sane,,ya allah..ramai gile umat manusia..padahal form1-form3 jeq..mule2 masok,,macam bosan+panas+sempit..nak kua pown da ta boleh..tp,,sebab nak tengok ape yg ade kt pameran toh kan,,so aq,,cik siti dan cik nur(name depan) pown stay la situ..ta lame toh kua la amik angin kan..panas gile..huhu..jalan2,,pusing2 kt tempat toh..cantek gile kott..ade playground..ade gim,,ade sauna..tp,,tengok jela..ta bley nak masok pown..lepas toh,,masok balek..hahak..then,,kiteorg interested kt satu tempat ny..men pancing2 ikan..haha..ikan mainan jeq kott..dalam basin,,ade ikan mainan..kui3..tp,,aq ta men pown..cik siti dan cik nur je yg men bende alah toh..aq tengok jeq kott..tade mood la nak men..kui3..then,,kiteowg ade terdengar satu bunyi,,kiteorg pown pergi lah kat situ..cam bez jeq arn..paz ue tengok rupenye budak2 ny men tarian mangunatip..tau ta tarian mangunatip toh ape??ala,,yg ade buluh2 toh..ta tau jugak??meyh sini aq tnjukkan gamba..
*
*
*


haa,,da tau kan macam mane?kalau ta tau jugak,,ta dapat den nak nolong..:D..tarian ny tadi cik siti kite men tau sampai tersepit kaki die..haha..sebab toh la aq ta nak men..malu!!hahak..lagi pown memang ta pena men n ta reti langsong..paz toh da tengok sume pameran kite kat situ,,lagi sekali,,kiteorang keluar untuk bersiar2 mengambil angin lagi..hihik..lepas da pusing semue tempat toh,,tibe2 nampak playground!!wow!!teruje gile nampak playground..haha..maklmla,,da lame ta men..hahak..dengan sepantas kilat,,cik siti teros tarik tangan aq,,pegi kat situ..aq pown teros naek gelongsor..haha..memang macam kanak2 ribena!!heee..nak men buai,,tp sume orang da men dulu..lagi2 budak baju hijau toh..haha..men buai tinggi sungguh..ta dapat aq nak men..tengok jeq..terkilan aq..haha..bongex la kw finie..ape pown ta boleh..

nota untuk budak baju hijau
*saye bukan nak kutok awak..haha
*cume terkilan ta dapat men buai toh..lalala..

oke2,,jari jemariku sudah penat..sekarang jam sudah menunjukkan 4.30 petang..time for sleep..haha..malam ny ade kelas math..kene tido,,kalau ta nanti ngantok..lalala~
bye semue!!

Tuesday, May 3, 2011

..selamat datang wahai budak comel.. ^_^

hye peeps!!hari ny nak cite pasal sorang budak yg baru hidop 3 hari kat dunie ny..=)..nak tau sape?meyh sini aq cite sikit..citenye mule macam ny..

Tanggal 1.mei.2011,,tepat jam 8.01 malam,,seorang bayi yang diberi name Muhd Darwish Taqhif telah selamat dilahirkan..(ayat puitis ta?)haha..hari ni,,die baru berusie 3 hari..budak itu sangat2 la comel sampai aq ta boleh nak berhenti kizz dy..haha..gile la ini aunty..hehek..oke2,,aq malas nak cite panjang2,,bia aq tunjuk gamba jeq oke..
*
*
*
*




oke,,aq ta bley bagi gamba banyak2..hahak..

nota kecil buat awak yg comel

*jadi anak yg soleh taw bile besa nanti
*denga cakap umi gn baba awak tau..=)
*bile da besa,,blaja pandai2 taw..(lame ag)haha
*lazly,,saye sbg makcik,,sayang kat awak la budak kecik..haha..

Saturday, April 30, 2011

..please come to me.. :D

selamat pagi!!! =)..
i begging u please come to me(erk,,btol ke aq cakap ny?)haha..jadah r..lantak la sane..ade aq kesa??hahak..ape yg penting??bende toh la..bile tah agaknye bende ue nak jadi hak milik finie yg kekal..kui3..nak tau bende ape??tengok la sendiri kat bawah ue..malas nak type banyak2..hee..



*ny la bende alah yg aq cakap toh..nak tau ta bile aq bley dapat??lepas pmr oke..sob3..macam ta nak lame pulak arn..toh pon kalau la result aq oke..kalau ta,,jadah r aq nak dapat arn..merah hitam pulak toh..adoyy..pmr bulan 10,,result kua bulan 12..aiyyooo..senang cite taon depan je la..kui3..tape2,,sabo ea finie.. =.='

Friday, April 22, 2011

happy hippy birthday!! =D

assalamualaikum readers!!fuhhhh..peh,,sungguh berhabuk ini blog sebab da lame gile2 ta update..tade idea la..hahak..n buzy gile kot(alasan da basi)haha..oke2..straight to the point la finie..erm,,ary ny 22.april kan??haa,,ny yg nak cite ny..ary ny bufday kawan aq yg ke 15 la..hepy bufday my dear!!syg kw la..hee..kiteowg celebrate bufday dy kat skola tadi..cyap kek bagai taw..hengat senang ke nak wat??susa..hahak..naseb bek kek di sponsor oleh izzudin bongex..haha..then,,ap yg jadi ek??hmm,,tape la..aq malas nak type pnjg2,,bia gamba jeq yg cite segale2 nye..keh3..
jeng...jeng....jeng....
*
*
*
*
*
*
*
*


 muke bufday girl yg tekejot ta twu nak cakap ape..kui3..(sebenanye dy malu,,bukan tekejot)haha
 yg ny pown malu2 jugak nak potong kek..kui3..ap la minah ny..
 hip2 horey!!bufday girl nak ptong kek la..=)
 yummy!!wawan,,kw tgk jeq la ea kek ny..haha..sape suoh abis skola dulu..klw ta kw da bley join..hahak
 ini la KAMI yg bersusah payah arrange plan yg ta bape nak jadi..hahak..
yg pakai songkok toh la yg sponsor kek toh..nama dy--> izzudin..hahak..bear pink yg comey toh dy bg..beg ktaz yg ta seberape klw nk bandingkan gn bear pink toh kiteorg bg..nak tau isi dy ape??taya la..biarlah rahsie..hahak..
yg belakang toh sume sebok nk intrframe..ag2 yg pgg bear pink toh..haha..mane2 jeq ade..adoyy..

terima kasih banyak2 kepada orang2 yg telah memberi kerjasama untuk menjayakan majlis ini(ayat ta bley bla)hahak..
*acap a.k.a photographer.. =D(cyan muke dy tade masok pown)hahak
*am!n,arep n aidil a.k.a penyebok..haha
*ta lupe jugak pade aliya,eja n aq jugak sebab tolong arrangekan bende alah ny..hahak..

oke2,,so hepy la todayy..besh!!so,,sampai sini jeq untuk antri hari ni..bye semue!!


Sunday, April 10, 2011

..seminar yang membosankan..

selamat malam semue!!!hehe..aq ta bley tido la..so,,saje jq nak update blog..(aq tipu)sebenanye nk tgu gayot jeq kot..heee..oke2..jangan nak meleweh agi yeq cik finie..ary ny ary sabtu kan?oke,,sume orang tau bende ue..hehek..patotnye kalau da ary sabtu ue,,cuti skola la kan..in fact,,aq kene g skola kot..ad ganti skola..sabo jela..tp,,naseb bek kite orang macam ade seminar gtuh..twu ta seminar toh ap?ala,,macam dalam cite hantu kak limah ue..'ni bala ni bala ni,,saye ade seminar ny'..hahak..tade la..bukan macam toh..ala,,macam motivasi toh la..haa,,macam toh jeq..aq ingatkan bez la kan..at least,,aq dapat la skit ilmu kan..ececeh..hahak..tp,,aq rase macam ta masok kepale kot..ag pown yg present bende ue,,kawan kite orang sendiri..form 3 gak la kan..so,,macam kucar kacir sikit..cam ngantok pown ad..hahak..tp,,berbekalkan kawan saya yang bernama siti hafizah,,teros aq ta ngantok sebab ketawe gn dy jeq..hahak..aq ta twu ape yg aq dapat drpd motivasi ue..yg aq twu,,budak2 ny merepek jeq..yg aq ingat formula nk ingat kh ue pky formula mak nyah..haha..so,,ta twu nk ckap la..kui3..tp,,ap2 pown oke la..korang berani gak nk present bende ue sume arn..klw aq,,cnfem da menggigil kt situ..hahak..korang de bez la!!

Friday, April 8, 2011

..trouble week.. =.=

assalamualaikum!!soley soley~oke,,tade kene mengene pon..hahak..saje jeq intro begitu untuk meghilangkan kekusutan yg melande dalam pale otak aq ny..peh,,aq nak jerit bley ta?superb r otak kusot gile nak mamp weyh..banyak masalh gile..memang trouble week doe..

isnin->pagi2 lagi kot da denga macam2..tape,,aq bley relax ag sebab ta terok sangat..
selase->masok ary selase,,sume da jdi huru hare..wa da ta twu nk cakap pe arn..mulot 'owg' toh emg cm cyal la..start ary selase,,aq da twu 'owg' sekeliling aq macam cyal..terkejot gile kott..tp,,dyam jeq yg mampu..=.=
rabu->budak fom5 yg cple kene panggil..ag la wa cuak gile arn..ta senang dudok kott..macam2 da terpikir..macam nak tunggu mati gtoh..haha(tipu jeq)
khamis->ingatkan ary khamis ue kiteowg kene panggil..tp,,ta jd sebab nk siast blek..lege skit sebab aq da macam mayat yg dudok dalam peti sejuk dy toh..haha..menggigil2 bagai nak rak..hahak..nampak sangat muke penakot..kui3.
jumaat->ary ny..in fact,,bnd ue da settle..lege kot..klw ta,,ta pasal2 muke wa maket naek atz..hehek..ary ny aq ad dga bnd yg ta bez..yg cm cyal gtoh..tp,,redho jeq r en..tp,,bersaksikan ary jmaat..8.april.2011..wa epy doe tgk kwn wa epy..haha..nk twu np??taya la..nty2 la aq cte..keh3..

k,,bye!!!

Saturday, April 2, 2011

hidup perlu ketawa dan menangis kan?

salam to all readers..seminggu da ta update blog..mish la sme ini blog..hee..erm,,entri ary ny pasal hidup perlu menangis dan ketawe..ye,,hidup memang perlu nanges dan ketawa..maybe ade sesetengah orang ta suke nanges kan..ade sesetengah orang pulak,,dy akan nanges pade bende yg remeh jeq..bende toh terpulang la pade diri sendiri same ade dy tabah atau pon ta..tapi,,pade kaum hawa ny,,ta kire la dy kental mcm mane sekaly pon,,air mate tetap gugur jugak kan..kan3?betol ta?hihik..tp,,ta tau la kalau yg betol2 hati dy kental gile kentang arn..kui3..kalau ade orang macam toh memang aq tabik spring kt orang toh doe..kt sini,,aq pon nak mengingatkan pade sume orang yg kt lua toh yeq..kite ny kalau da ketawe kene ingat2 ckit twu..ketawe jangan nak berie sangat..at last nanti,,korang akan nanges..caye la cakap aq sebab banyak kaly kot bende ue jadi kat aq..ketawe sampai ta hengat dunie,,jap ag..amex kw..nanti ade jeq bende yg aq dga yg bley wat dri sendiri nanges..sob sob..erm,,maksod aq toh,,bukan la ta bley ketawe langsong..bley la..cume berpade2 doe..ketawe kan pengubat hati..nanges pon macam toh..tp,,jangan la pulak korang nanges sebab bende yg pelik2 yg ta patot korang nanges oke..ape2 pon,,kite sebagai manusie kene tabah dalam ape jugak masalah..Allah selalu bagi ujian kt kite..hidop ny macam rode..kadang2 kite kat atas,,kadang2 kite kat bawah..so,,cube time ape yg akan jadi kat diri korang lepas ny..jangan lupe jugak,,kalau ade masalah,,share la gn orang yg rapat gn korang sebab share bley kurangkan masalh yg korang hadapi toh.. =) tata!

Monday, March 28, 2011

ade orang cakap aku kadang2 MERIMASKAN.. =(

                          salam semue..ary ny ary isnin..so,,semue cm kelam kabut skit..tp,,dalam kelam kabut pon sempat nak updte ye cik finie..hee..tape2..erm,,ary ny aq nak cite pasal ade orang cakap aku kadang2 merimaskan..hahak..sadis kot bunyi nye..tp,,nk wat cm ne arn..redho jeq la sebab kw toh...grrr!!!nothing..hehe..erm,,nak tau ta cmne 'orang' toh bley ckap aq cm toh..pade sape2 yg ta ank tau toh suda..aq ta kesa..hahak..erm,,cite nye mcm ny.....semalam aq tanye la kt 'orang' toh..dy ta ta rimas ke kalau aq banyak cakap,,banyak tanye kt dy kan..maklomla,,aq ny memang dilahirkan dengan banyak cakap..kalau da bercakap ta bley nak berenti..hahak..nk wt cm ne kan..time jeq la..paz toh jap ag dengan slumber nye,,'orang' toh pegi cakap kt aq kadang2 aq memang merimaskan..pehh,,wa punye kecewa beb..Tuhan jeq yg tau..keh3..tp,,dy layan jeq ape yg aq cakap..ade ke patot cakap aq cam toh..uish..wth ! tape2..nseb bek aq bley sba ag whai bdq..ptotnye time jeq la yg aq ny d lhirkn mmg byk ckp..adoyy..sabo jelee..

Thursday, March 24, 2011

hey ! mate awak tetap bolat twu ! =)

hye ! entri kaly ny nak cite pasal mate bolat pulak..tadi bola sepak arn,,yg ny mate bolat..heee..aq update pasal mate bolat ny sebab ini entri serangan balas..hahak..erm,,erm..pade yg berkenaan..mate kw tetap bolat twu!!haha..mate aq emg la ta sepet ane pown..tp,,hakikatnye,,kebolatan mate kw lbey menyerlah dari mate aq oke..bhaha..so,,wahai kawan ku,,time jeq la hakikat bahawe mate kw emg sejak azali bolat da..haha..ag pown,,ramai kot yg cakap begitu..bukan saye sorang oke..hahak..jangan cdey2,,sebab mate awak emg da bolat..haha..tp,,comey kot mate bolat toh..(erk??)ta sume org ad..haha..erm,,jangan geram2 taw lepas ny klw aq cakap mate kw toh bulat!!keh3..

..bola sepak.. (part 2) ^_^

hohohoi..=)..erm,,ary ny nk smbong pasal bola sepak toh ag..ngee..yg ary ny part 2 pnye oke..klw sape yg tgk kt skola ue td korang frust ta??haha..aq pown frust la..np tah gn bdq 6be 15 toh..hahak..erm,,ke sebab bdq 6be 6 ?haha..hmm,,mybe gak tiang gol toh kcik smpai bola ta bley msok..(kate seorng bdq)keh3..ape2 pown da kala da kot..so,,nak wat cm ne..time jeq la..eh,,macam aq pulak yg men bola toh..:-) eh,,jap2..tapi aq menyumbang gak ape dalam perlawanan tadi..aq tolong sumbangkan suare..heee..saket tekak la weyh..laz2,,kala gak..sape nak bayar air liur aq ny??hahak..membazir jeq twu..adehh..erm,,tapi org cakap kalau da naseb arn..nak wat cm ne..rezeki da tade..eh,,berceramah pulak..ngeh3..finie,,cukop2 la toh membebel..oke2,,cukop2 la toh..
bye!

Monday, March 21, 2011

..bola sepak.. (part 1) ^_^

assalamualaikumwarahmatullahhiwabarakatuh..hee..jawab salam toh..XD..erm,,entri ary ny nak cecite sikit pasal bola sepak la..eh eh,,ape kene mengene bola sepak gn kw ny finie?erm,,erm,,sebenanye tade pape pown..hahak..tanye sendiri paz toh jawab sendiri..pape jeq la..oke,,sebelom toh nak wat announcement jap bley ta?klw ta bley,,lantak la,,aq tetap nak wt announcement..keh3..PERHATIAN!!kepada pelajar SMKBT2,,esok jangan lupe taw tgk bola bawah 15..hahak..kite tron astaka ramai2 oke..nak ponteng kelas pown bley..haha..sengal..ta bek la..menghasot org pulek..adehh..tape2..yg penting semangat aq berkobar2 gile nak tengok bola toh esok..haha..nak tgk 6be 15 men bola..hehe..MAKCIK!!jgn lupe tgk budak 6be 6 men bola taw merangkap kapten bola!!!bhahaha..oke la,,rase nye toh jeq kot utk ary n..klw aq rajen aq hupdate ag la..klw RAJEN la..heee...

^_^

..pesanan kecil buat budak pky jersey 6be 15..=)
ehem,,
esk wat tol2 taw!!chaiyok2!!
jgn injured mcm taon lpas taw..heee
klw bley gol kan bola toh!!hahak
klw bley,,mng taw!!=)
jgn kalah!!=D
aja-aja fighting!! XD

Sunday, March 20, 2011

hari yang malang =.=

assalamualaikum..ehem..hee..oke,,aq ta update blog lame gile2 en..bese la..klau da bz gle,,sume ta sempat..ag pown cm malas kot..hehe..oke la..aq nak cite la skit kan..19.mac.semalam la en..memang mlang gile kott..ibu aq ajak la g mndy en kt starhill toh..twu ta??ta twu tape..tmpt ue ta bez gle..hahak..waterpark bese jeq kot..hmm,,mase mule2 msok ue memang xcited gak r..then,,da cyap sume abg aq g byar ue kte org pown masok la kt tempat toh..dengan xcited nye,,aq bukak beg,,nak amex sua tracksuit en..nak mndy,,kne la tuka sua..cari punye cari,,da penat gile wa selongkar dalam beg,,mencari sua trcksuit toh..jap agi,,dengan hampe nye,,aq ta bawak sua trcksuit oke!!ta bwak!!peh,,superb r rase cam nak nanges pown ad..hahak..ade ke aq bley lupe nak bawak sua trcksuit..adoyy..so,,dengan muke ta bersala en,,mndy kt situ pky sua jeans..bhahaha..oke,,sangat memalukan la kan..dengan muke ta bersala,msok dalam air toh pky sua jeans oke..haha..bengang tahap cipan twu..adehh..tp,,rasenye org kt situ ta pasan kot..hee..pena ta mndy pky sua jeans??berat gile doe..then,,kene bebel gn ibu la..ibu bebel macam ny "haa,,toh la..sape suoh ta bawak sua..macam ade anak jeq cmpy lupe bawak sua trcksuit ue..org suoh cyap awal2 ta nak"..haha..amex kw..free2 jeq en kene bebel..adoyy..pztoh,,aq xcited r nk try glgsor dy en..aq pown tron r..pz ue tbe2 ad bdq kcik yg ta gheti bahase ta bley nk tggu aq cmpy bwah ue,,dy tron dgn mke ta bersala..at last,,aq ta cmpy bwah ag,,kaki dy g menyepak pinggang wa..peh,,superb sket gile la weyh..naseb bek ta lebam n naseb bek kw toh bdq kecik..adoyy..then,,ble da penat mndy,,cmpy kecut2 wa pnye tangan en,,kteowg pown blek la..so,,bile aq da ta bawak sua trcksuit ue,,nak balek,,mesti kene tuka baju en..nak ta nak,,ibu aq suoh pky kaen btik!!bhahaha..kaen btik la wey..adoyy..memang malu gile tahap gaban..macam mak ndon sesat pown hade..adoyy..tape la..nak wt camne en..redho jeq la..so,,pengajaran nye,,pas ny,,klw nk g mndy,,kne cek beg ue n make sure sua tracksuit bawak!!hahak..oke,,penat da ny nak menaip..adios!!

Saturday, February 26, 2011

hey webcam ! awak terhebat ! =D

asslamualaikum..lame gile seyhh aq ta update ini blog..berhabok da aq rase..fuhhh..hmm,,skarang ny busy gile2 r..nk tgk tb pon da ta smpat taw..hahak..kaly ny aq ta tipu..heee..oke2,,balek pade tajok entri ny..webcam oke..aq memang orang yg pantang nampak camera..kalau nampak jeq,,cnfem belambak gamba aq dalam toh..hehe..silap2 boleh pecah skrin camera toh..haha..oke,,aq tipu..hahak..erm,,malas nak membebel banyak2,,tengok jeq gamba2 yg gile toh..ngee..jeng3..


yg ny macam syok sendiri..hahak
 oke,,yg ny macam orang gile da..hee
 muke bajet chomm..haha
 yg ny emg trlbey berangan..haha
 bajet ayu la konon..haha
yg ny,,ta twu nak cakap ape la..hahak

ny la gamba2 yg macam orang gile toh..memang ta bley nampak camera..pasti akan addict gtoh..haha
=)

Sunday, February 13, 2011

buzy oh buzy!!

assalamualaikum..erm,,entri kaly ny aq nak cite pasal kesibukan seorang budak skola..hahak..memang la budak skola kan..adoyy..tp..memang bulan ny buzy gle2 r..aq rase sampai ta cukop tangan kot..kurus aq silap2..haha..bley kurus ke??mimpi jeq la finie..keje kw makan jeq..bhaha..kantoi suda..hee..erm,,aq nk listkan ape yg aq kne wat untuk bulan ny..

  • OMWEK!!-mesti la kene wat kan..name pon budak skola..hee
  • STUDY!!-21 ary buln ny aq ade exam..so,,kne wt btol2..ta moo tiru2 ag..hehe..
  • SUKAN!!-aq pling ta suke sukan sebab bley menyebabkn aq sakit2 satu badan..hahak..
  • FOLIO GEOG!!-ini paling penting sebab cikgu aq nak contoh nxt week..aiyoo,,ane smpat oo nak wt..gile kentang r..
  • TUSYEN!!-oke,,aq ade tusyen agi..mane nak wat folio,,nak wat omwek,,nak tusyen..adoyy,,bleh putos wayar dalam otak aq ny..ngeh3..
  • UPDATE BLOG!!-haha..sebenanye,,tade kene mengene pon update blog ny..ptotnye ta tersenarai..hehe..tp,,saje jeq nk listkn..hee
hmm,,ny jeq entri kaly ny..sebenanye,,tade la banyak mane pon..tp,,bagi aq banyak gile kot..hee..

..larian perdana mahkota.. =D

assalamualaikum..hari ny,,aq nak story pasal larian perdana mahkota..hee..erm,,larian perdana mahkota ny same macam merentas desa gak la,,cume tukar name jeq sebab 1 johor wat bende alah kejadah ny yg memenatkan aq..rase macam nak tertanggal kot kaki aq ny..hee..6 km oke..jaoh gile la siot..tapi,,aq ta berlari pon..mase larian toh,,aq jadi pemandu pelancong..haha..pemandu pelancong tunjok umah orang laen..hahak..budak2 oztel suoh aq tunjok..so,,aq pon jadi la pemandu pelancong yg ta bertauliah sambil bersiar2 menghirup udara yg begitu segar sekali..keh3..segar ke udara?aq rase macam da campor2 gn bau sampah segale..oke,,sebenanye sangat busok twu..ngee..penat macam mane sekali pon,,aq kene terozkan jugak usehe untuk sampai sekola..chaiyok2!!hahak..padahal,,muke aq ny,,muke2 orang laz yg masok skola toh..bhahah..laz toh,,tade la laz sangat..tp,,tertinggal gak r kan..penat aq cakap gn kawan2 aq ny suoh lari same2,,tarik tangan aq..tp,,haram!!aq tertinggal kot kat belakang..haha..cyan kan jadi orang yg lembik macam jelly toh..hahak..then,,dalam kol 10 lebih,,sume da sampai..then,,penyampaian adiah segale,,kol 11 lebih habis..balek uma membute!!haha..daripade pkol 12,,sampai pkol 1..bgon balek,,ikot mak aq g jemputan sebab nak makan..bhahah..sempat ag taw bangon ny,,mandi2 sume..lepaz sampai toh,,ape ag..melantak la kot..hehe..yela,,setelah penat berlari berjalan sejaoh 6 km,,mezti la kebulor gile arn..lepas da siap2 makan sume,,kol 2 gtoh aq balek uma n nampak tibe2 cik bantal dan cik tilam dah memanggil2 name aq..keh3..so,,ape agi..teroz la sambong tido balek..haha..sambong tido balek taw!!pkol 6 PETANG baru bangon..hehe..lepas toh,,malam ade tusyen pulak..peh,,gile kentang..penat gile tau!!tusyen pon rase macam nak tertido gak..hahak..tapi,,ku gagah kan diri ini untuk FOKUS!!hehe..n,,kol 10.30 baru balek,,then update blog.. =)
sekarang ny cik tilam dan cik bantal da memanggil2 name aq untuk tido..ngeh3..nytez~

p/s:aq egtkn tadi nak lari,,sebab nak turonkan berat badan..tapi,,haram..bejalan jeq kot..so,,aq rase berat aq still same..bhahah..

Friday, February 4, 2011

bwat muffin comel-comel :D

selamat malam semua!!hee..erm,,ary ny aq nak cite pasal muffin comel-comel n kek..ny fiz experience aq dalam seumo idop tengok orang wat kek depan mate aq sendiri n aq dapat try..hehe..ta tau la kalau korang pena tengok arn..aq ny kire jakon gak r tengok bende2 alah toh sume arn..especially time nak decorate cupcake yg comel gile toh..nampak je senang,,sebenanye susa gile kot..bagi orang yg tangan macam kayu,,macam aq ny la..hahak..sungguh pon tangan aq kayu,,tp bez gile wokk!!siyez bez gile twu..ta sie2 la aq ikot akq aq g uma abg aq..wife abg aq ny,,kire akq ipar aq la kan kene wat muffin 800 BIJI doe..banyak gile..aq yg tolong ny pon rase macam nak tercabot sume tulang belulang aq sume..ngee..(oke,,sebenanye ta cam toh pon..tipu je)ngeh3..pling2 cume lenguh2 je..oke la,,aq rase aq da banyak sangat membebeal arn..hehe..aq tunjuk gamba je la ea..sebagai bukti aq tolong wat..kahkah..
.........DIPERSEMBAHAKAN.........

=)

 ny adunan untk wat muffin yg comel2 toh..senang je sebenanye nak wat bnde alah ny..tade la susa mcm ape yg aq jangkekan..hehe..
 yg ny pulak adunan tadi toh..tp,,da siap isi dalam cup dy r..pztoh yg wane purple toh flavour dy..bluberry..aq suke gile twu..trabaek doe!! :D
 haa,,yg ny pulak da siap d bakar selame 20 min dalam oven..emg la bkar dlm oven kan..ta kan bakar dlm pti sejuk pulak..bile nak jdi muffin..ta jdi2 la jwbnye..ngeh3..

yg ny pulak,,muffin yg da siap bakar toh..kiteowg kene pack oke..siap letak ribbon ag..rajen ta aq??muahaha..rajen la kan..hahak(masok bakol angkat sendiri)hihik..

 yg ny muffin coklat..ataz dy ue chocolate chip..yg ny pown sedap gile twu..madah nak melantak je..hahak..adunan nye aq lupe nak amex gamba..hahak..
 erm,yg ny name nye kek..twu ta kek??ta kan ta twu pulak kan kek..kek yg selalu owg mkan untk bufday,,n yg seangkatan dengannye.. :P
 ny lepaz da siap wat yg ataz toh..decorate cantek2,,jdi la cm ny..
 hmm,,yg ny tambah design dy yg kt tepi2 sikit toh..pasan ta??kalau ta pasan g amex spec sane..pakai cepat..bagi nampak oke..hahak..
 then,,lepaz da design2,,ny la hasilnye..cantek ta aq wat??haha..pasan lebih..akak ipar aq la yg wat..huhu..dy emg wat tempahan kek,,muffin n cupcake yeq..hee..kalau nak tunggu aq yg buat,,sampai taon depan ta siap2 agaknye..hahak..al maklom la,,aq ny lambat cikit wat bende2 ny..paz toh tangan kayu twu!!kehkeh
n lazly..ny cupcake yg kiteorg design sendiri..emg bez gle doe..gian twu ta paz da decorate stu cupcke..padahal aq wat tade la cantek mane pon..haha..saje jeq nak try..tp,,yg kt atas ny bukan aq decorate sume oke..mimpi jeq la aq nak decorate sume..aq cume decorate 5 cupcake je..yg laen toh sume akak aq yg wat..kalau korang rase design mane yg burok lagi ta menarik toh,,aq la yg wat..hahak..made from tangan kayu.. =D

oke,,aq rase sampai sini je entri untuk kaly ny..penat twu type banyak2..huhu..tp,,emg bez gle r wat bende alah ny..trbaek doe!! =)